Derde VoerMonitor in februari/maart 2018

Hoe beoordelen veehouders de voerleverancier? In welke mate voldoet de voerleverancier aan de verwachtingen? Welke verbeteringen ziet men graag? Waar zijn de veehouders tevreden en minder tevreden over? Dit ook in vergelijking met twee jaar geleden.

In februari/maart 2018 wordt alweer voor de derde keer het online onderzoek onder veehouders met de naam VoerMonitor 2018 uitgevoerd. Na het succes van 2014 en 2016 is het nu ook interessant om na te gaan of de veehouders hun voerleverancier beter of slechter beoordelen d.m.v. vragen die te maken hebben met het voer, bedrijfsbegeleiding/service en voerprijzen.

Een terugblik: in 2014 heeft agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy uit Wageningen voor de eerste keer de online “VoerMonitor” uitgevoerd. Ruim tweeduizend veehouders hebben toen hun eigen voerleverancier beoordeeld. Ook heeft men toen aangegeven waarom men klant is of men nog klant blijft en wat de eventuele overstapredenen kunnen zijn. In 2016 hebben zelfs nog meer veehouders deelgenomen aan de VoerMonitor. En in 2018 hopelijk nog meer.

Voerleveranciers ontvangen een rapportage met hierin de gemiddelde scores van hun klanten in vergelijking met de gemiddelde scores van de niet-klanten. Onder meer hierdoor levert dit onderzoek zeer interessante en waardevolle informatie op voor de voerleveranciers. Springt het bedrijf eruit? Of ziet de veehouder geen verschil met de gemiddelde voerleverancier? Het is met name ook interessant om de resultaten te vergelijken met het onderzoek uit 2016: op welke aspecten is het bedrijf vooruit gegaan en op welke aspecten niet of heeft er zelfs een achteruitgang plaatsgevonden?

De resultaten van het onderzoek zijn bij uitstek geschikt als input voor het te voeren marketing- en communicatiebeleid. Ook kunnen de resultaten bijdragen aan het verkrijgen van nieuwe klanten.

Indien u hier klikt, ziet u de online VoerMonitor. Als u de online VoerMonitor bekijkt, dan krijgt u een betere indruk welke resultaten u kan verwachten. U dient het wachtwoord ‘test’ in te tikken op de eerste pagina.

De VoerMonitor wordt ook in 2018 weer ondersteund door kleine, middelgrote en grote particuliere en coöperatieve voerleveranciers. Voerleveranciers die interesse hebben in de VoerMonitor kunnen zich opgeven.

Wij horen graag van u. Heeft u vragen? Laat het ons weten.

Zie voor de andere sectoronderzoeken onze nieuwsbrief van augustus 2017.