In maart 2018 derde VoerMonitor

Update 16 maart: Start VoerMonitor 21 en 22 maart. Klik hier voor een bericht op de site van nieuweoogst.nu. Heeft u als veehouders (rundvee, varkens, pluimvee, geiten) geen e-mail van ons gekregen? Mail ons dan.

Update 15 maart: Veel voerleveranciers ondersteunen dit jaar ook weer de VoerMonitor. Klik hier voor een persbericht hierover. In het persbericht staat ook een interessante tabel met een paar algemene resultaten uit 2014 en 2016.

In voorjaar derde keer onderzoek VoerMonitor

Hoe beoordelen veehouders hun eigen voerleverancier? Welke verbeteringen zien veehouders graag? Waar zijn de veehouders tevreden en minder tevreden over? De tweejaarlijkse VoerMonitor gaat weer antwoord geven op deze vragen.

In de online VoerMonitor beoordelen veehouders hun belangrijkste voerleverancier op diverse onderdelen, zoals de kwaliteit en het aanbod van voeders, bedrijfsbegeleiding en voerprijzen. De resultaten van hun voerleverancier worden vergeleken met de gemiddelde scores van de andere voerleveranciers. Het onderzoek geeft inzicht in hoe de voerleveranciers presteren en wat beter kan, met als uiteindelijke doel de veehouders beter van dienst te kunnen zijn.

Na het succes van 2014 en 2016 laat VoerMonitor 2018 ook zien of de veehouders hun voerleverancier beter of slechter beoordelen in vergelijking met twee of vier jaar geleden. Met andere woorden: op welke aspecten is het bedrijf vooruit gegaan en op welke aspecten niet, of heeft er zelfs een achteruitgang plaatsgevonden? 

De resultaten van de VoerMonitor zijn bij uitstek geschikt als input voor het te voeren marketing- en communicatiebeleid. Ook kunnen de resultaten bijdragen aan het verkrijgen van nieuwe klanten.

Indien u hier klikt, ziet u de online (concept)VoerMonitor. Als u de online VoerMonitor bekijkt, dan krijgt u een betere indruk welke resultaten een voerleverancier kan verwachten verwachten. U dient het wachtwoord ‘test’ in te tikken op de eerste pagina. 

De onafhankelijke VoerMonitor wordt ook in 2018 weer ondersteund door kleine, middelgrote en grote, particuliere en coöperatieve voerleveranciers. 

Uitkomst bekend. En dan?

De VoerMonitor zet haarscherp neer hoe veehouders uw bedrijf zien in vergelijking met de gemiddelde voerleverancier. Dit biedt waardevolle input voor het aanscherpen van uw strategie. Voor het interpreteren van de resultaten en het omzetten in concrete actie- en verbeterpunten werken we samen met AgriCommunicatie in Doetinchem. Dit bureau is gespecialiseerd in agrarische marketingcommunicatie en heeft ruime ervaring in het sterker maken van agrarische merken.

Van onderzoek naar verbeterpunten

Als u van de optie gebruik maakt, interpreteert AgriCommunicatie de resultaten van de VoerMonitor. De marketingcommunicatie-specialist formuleert onderliggende kansen en bedreigingen voor uw bedrijf. Hij/zij bespreekt de resultaten en geeft aan hoe u daar met uw marketingcommunicatie op kunt inspelen. Zo zet u de onderzoeksresultaten om in concrete actie- en verbeterpunten voor uw bedrijf.

Optioneel: vertaalslag 

Als afnemer van VoerMonitor kunt u van het aanbod van AgriCommunicatie gebruikmaken, waarbij u een korting ontvangt van 50 procent. 

Voerleveranciers kunnen zich alvast opgeven voor deelname aan de VoerMonitor. Heeft u vragen? Laat het ons weten.